BOMMELSE RUN & BIKE TRY-OUT

BOMMELSE RUN & BIKE TRY-OUT

We gaan iets nieuws organiseren voor de hardlopers in de Bommelerwaard.
Naast de Singelcross en de ZDRMZNHM (midzomernachthalvemarathon), organiseren wij, Zaltbommel DutchRunners, ism de Bommelerwaardrunners en Loop
de 1e BOMMELSE RUN&BIKE !!
; een estafettetocht hardlopend en fietsend van 48 kilometer door de Bommelerwaard.
De eerste Bommelse Run & Bike is een try-out en heeft een beperkt aantal deelnemers. Hij zal aanstaande zondag op 2 november 2014 gehouden worden. TRY-OUT; dwz dat het deze keer, voor de eerste keer, gelopen wordt door de lopers van de 3 gevestigde hardloopgroepen in Zaltbommel die zich reeds ingeschreven hebben. Als deze estafettevorm, van 48km afwisselend fietsen en lopen, een succes blijkt, dan zal dit volgend jaar als openbaar evenement georganiseerd kunnen worden.
Hoe werkt het dit jaar?
De lopers gaan in groepjes van 3 gezamenlijk 48 km in estafettevorm overbruggen.
De deelnemers schreven zich in en gaven hun tempo voor de 10km op. Aan de hand hiervan werden ze in groepjes ingedeeld door de organisatie. De organisatie waakt dat er zo veel mogelijk gemengde groepjes ontstaan met mensen uit de 3 loopgroepen, mannen en vrouwen door elkaar. De sterkte van de lopers zal zo zijn dat uiteindelijk de groepjes allemaal ongeveer even sterk zijn; het is immers juist de bedoeling samen te lopen en ongeveer samen te eindigen. Het is dus geen wedstrijd, maar een kans om eens allemaal samen een dergelijke afstand te lopen. De afstand wordt in estafette vorm afgelegd; 1 loper loopt, 2 lopers fietsen, er wordt om de kilometer gewisseld.
Halverwege het parcours is er een stop ingelast van ca 15 minuten die ingaan zodra het laatste team binnen is. Zo krijgen alle deelnemers even rust en wordt er voorkomen dat er een te grote tussentijd ontstaat met de finishers.
INSCHRIJVING DEELNAME 2/11/2014 IS NU GESLOTEN
deelname is op eigen risico
parcours is over openbare wegen
Na deze eerste editie zal er een evaluatie plaatsvinden.
Start is om 9:00uur Waalkade, Zaltbommel
We verwachten rond 14:00uur te finishen op de Waalkade voor de Verdraagzaamheid, waar we daarna op de eerste verdieping gezellig wat drinken, nakletsen, etc.
Hier in de Verdraagzaamheid, en natuurlijk langs het gehele parcours om aan te moedigen, is iedereen welkom!! Consumpties in de Verdraagzaamheid zijn voor eigen rekening.