HARDLOPEN IN DE KOU

HARDLOPEN IN DE KOU

MMM LEKKER WARM….. hoeft niet duur te zijn…

DSC_0440

Bij dit koude novemberweer blijft het heerlijk hardlopen. Wel belangrijk je goed te beschermen tegen weer en wind. Wellicht overbodig om het te noemen dat je veel energie via je hoofd verliest (ca 40%) en dat het goed is een muts te dragen.

Mocht je in deze temperatuur een wedstrijd lopen is het lastig te weten wat je tijdens de wedstrijd aan doet. Als je eenmaal warm bent kan je zelfs nog met korte mouwen lopen, wel is het lekker om dan armstukken te gebruiken die de polsen en ellebogen beschermen. Probeer deze eerst een keer of het lekker zit, want als deze te wijd zijn krijg je er eerder last van doordat ze afzakken. je koopt ze al voor €5,99 bij Decathlon.

Handschoenen trek je misschien niet snel aan, want je handen zijn al snel op temperatuur, maar hoe heerlijk voor een lange duurloop in Z1 en Z2… Daarbij zijn ze licht en makkelijk weg te steken.

Zo vind je bij de HEMA al heel simpele fleece handschoenen voor €6,75

Decathlon heeft heel functionele hardloophandschoenen (ook in kekke kleuren) voor €9,99 met een wijsvinger en duim in speciale stof om een touchscreen/mobiel te kunnen bedienen. Met een want in een duimzakje, deze trek je over de vingers voor als het echt vriest.

Voor handschoenen geldt hetzelfde verhaal als voor de armstukken; er zijn er in zoveel verschillende soorten en maten, dat het fijn is deze eerst eens te proberen bij een rustige duurloop.    Ga je voor een sportmerk als bijvoorbeeld Nike of Asics, gemakkelijk, loop dan even langs Stehmann Sport 2000 (of een andere sportzaak bij jou in de buurt)

Veel loopplezier mensen! xKaren