HET WAS HOT!! MIDZOMERNACHTHALVEMARATHON

HET WAS HOT!! MIDZOMERNACHTHALVEMARATHON

Om exact 21h werd op 21 juni door burgemeester Peter Rehwinkel het startschot gegeven voor de 5e editie van deze leukste halve marathon van Nederland.
Exact 121 deelnemers werden vanaf Restaurant De Verdraagzaamheid  op pad gestuurd om met een zwoele zomerse temperatuur de fietsdijk naar Rossum te volgen. Via de Uiterwaarden werd richting het keerpunt in Rossum gelopen. Op het 5-16km punt werd nog een heus waterpunt geïnstalleerd waar gretig gebruik van werd gemaakt. Ook de mobile DJ die op diverse punten langs het parcours geparkeerd stond kreeg van de deelnemers veel bijval.  Net voor de verzorgingspost bij Bistro In Petto stond een heuse brandweerauto klaar om alle deelnemers te voorzien van een lekkere verkoelende douche. Dit werd uitermate gewaardeerd door de deelnemers omdat de temperatuur op deze avond maa
r moeilijk wilde dalen.
De terugweg ging zonder de extra lus door de Uiterwaarden en werd door de aanhoudende hoge temperatuur als zal zeer zwaar ervaren. De eerste deelnemer werd om 1h32min in het schemerdonker op de met brandende waxinelichtjes en vuurkorven verlichte Waalkade binnengehaald. Inmiddels waren de Bommelero’s alle deelnemers muzikaal aan het bijstaan en zorgde voor een lekkere feeststemming.
De wisselbokaal voor de 21e finisher ging dit jaar naar onze eigen ZDR-er Frank Haze.

Na afloop werd er door de organisatie nog een heuse verse haring (gesponsord door vishandel Bronk), bitterballe
n (gesponsord door de Verdraagzaamheid)en een consumptie aan alle deelnemers beschikbaar gesteld.
De MidZomerNachtHalveMarathon (MZNHM) is voor iedereen die in staat is alleen een halve marathonafstand te lopen of die samen met een loopmaatje deze afstand kan overbruggen.

In 2018 zal de 6e editie worden georganiseerd, zelfde datum zelfde tijd, zelfde afstand.
De organisatie van de MZNHM is in handen van loopgroep De Zaltbommel DutchRunners.

KLIK OP DE FOTO’s HIERONDER VOOR ALLE FOTO’s

Foto’s Gijs van Tuijl – album van start tot wissel 21-06-2017

Foto’s Gijs van Tuijl – album van wissel tot na de finish 21-06-2017

Foto’s van Agnes van der Wijk en ingezonden foto’s