marathontraining is slijtageslag

marathontraining is slijtageslag

Een marathon lopen is één ding maar naast de fysieke voorbereiding, vergt zeker ook het materiaal de nodige aandacht.
Inmiddels zit ik op een loopschema dat ik een 300 km per maand loop en dat is goed te merken aan het lijf, ben al een paar kilo’s lichter en Karen klaagt dat mn gespierde schaatskont geheel verdwenen is…. Ook de zolen van mn loopschoenen slijten erg snel. Omdat ik een haklander ben (dat zijn 70% van de lopers hebben ze me verteld)  is het voornamelijk de buitenzijde van de hak die in enkele weken lopen grote slijtagesporen vertoont. Ik had 2 opties, nieuwe schoenen kopen (al waren de demping en de rest van de schoen nog prima), of eens gaan praten met een schoenmaker of hij iets kan betekenen. Inmiddels ben ik vaste klant bij schoenmaker de Gamersepoort (www.gamersepoort.nl) en voor € 12,50 per paar ben ik weer voorzien van een paar nieuwe slijthakken. Mijn ervaring is inmiddels dat deze nieuwe hakken ook nog eens langer meegaan dan de standaard hakken. Op de afbeelding zie je de 2 paar schoenen die ik deze week heb laten verzorgen.
Ik zou zeggen… doe er je voordeel mee. Ik kan in ieder geval weer honderden kilometers vooruit; Rotterdam here I come!
Pieter Elias