SINGELCROSS 2017 TOPDAG!!

SINGELCROSS 2017 TOPDAG!!

De zesde editie van de Singelcross was wederom een groot succes. De bijna 600 deelnemers liepen als een groot gekleurd lint door het park over de singelwallen van Zaltbommel. Het jaarlijks wederkerend evenement is inmiddels een begrip geworden in hardlopend Zaltbommel en omstreken.  

HET GOEDE DOEL 2017

Wij, de Zaltbommel DutchRunners, hebben er weer van genoten en zijn trots op het goede doel van dit jaar; Een deel van het sponsorgeld/de opbrengst wordt besteed aan hardlooplessen/clinics voor kinderen in de basisschoolleeftijd van 8-10 jaar. Diverse basisscholen in Zaltbommel, Aalst, Brakel, Hedel, Kerkdriel, Rossum en Heerewaarden zullen in de komende 3 weken benaderd worden en gezamenlijk met de trainers van de Zaltbommel DutchRunners zal er een clinic op maat uitgerold worden.

Wij weten allemaal hoe belangrijk beweging is voor ons en onze kinderen. Wij hebben de kinderen in de avond 4-daagse gezien met leuke shirts of hesjes van de scholen. In de Singelcross lopen de leerlingen van de sportklas van het Cambium mee in blauwe shirts (dit jaar 170!!). Dat is dus het voorland voor deze kinderen..

Het achterliggende idee is dan ook de scholen uit te nodigen een sportklas te maken, de kinderen mee te laten lopen in avond-4-daagse, de Promenadeloop van de BommelerwaardRunners èn voortaan in de Kids’Cross jaarlijks op zondag voor carnaval. Afgelopen jaren was er een beperkt aantal plaatsen voor de kinderen, daarin willen wij vanaf 2018 meer ruimte bieden aan hen. 

Een evenement als deze, dat nu al 6 jaar staat, zou er niet zijn geweest zonder de aanwezigheid, de hulp en toewijding van jullie… dus wij, Zaltbommel DutchRunners, bedanken jullie, alle sportievelingen, onze vrijwilligers die er ook in de regen stonden en meehielpen nadien af te bouwen, de 3 top-fotografen Hans van Oers, Agnes van der Wijk (tevens parcoursvrijwilligster) en Gijs van Tuijl, van wie de foto’s hier binnenkort te vinden zijn, onze mede-organisatoren, Egbert Hooijkaas en alle hardloopsters en hardlopers (KANJERS op dit best pittige parcours), Hans van Schijndel van Bommelsch verhuur, onze burgemeester Albert van de Bosch, DJ Joost, Hans de Beus van ’t Hof, onze hoofdsponsor Autobedrijf De Bruyn en alle overige sponsoren Stadsapotheek Zaltbommel, Teeuwen tuin-, bos-, parktechniek, 12CU, Blok&Boeije Autoschadeherstel, Love-Li lingerie, Sport 2000 Stehmann, Bijzonder Wonen makelaardij, Sachem en de Van Voorden Stichting.

KLIK HIER voor uitslagen

KLIK HIER voor singelcross 2017 foto’s Hans van Oers

KLIK HIER voor groepsfoto’s singelcross 2017 door AW fotografie

KLIK HIER voor alle foto’s Gijs van Tuijl

TOT VOLGEND JAAR

04 FEBRUARI 2018