SINGELCROSS CHEQUE VOOR ORIZON

SINGELCROSS CHEQUE VOOR ORIZON

foto AW fotografie

foto AW fotografie

Zaltbommel, dinsdag 22 april 2015

Op zondag 8 februari jl werd de Singelcross gelopen in Zaltbommel, onder winterse weersomstandigheden. Een waterig zonnetje liet zich wel zien, maar met de koude noorderwind was het toch een beetje afzien voor de bijna 500 deelnemers. De cross werd voor het 4e jaar georganiseerd door de (ZDR) Zaltbommel DutchRunners.

Het was dit jaar voor het eerst dat kinderen zich konden aanmelden voor een speciale Kidscross. Maar liefst 50 kinderen hebben zich ingeschreven en hebben dapper een deel van de Singelcross meegelopen!

De opbrengst van de Singelcross kwam ten goede aan Stichting Orizon en haar project weerbaarheid. De Orizon Weerbaarheidstraining is bedoeld voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar op de basisschool. Het biedt deze kinderen de mogelijkheid om dichter bij zichzelf te komen en te leren opkomen voor zichzelf in verbinding met anderen. Het is een psycho-fysieke training dat betekent dat er aan lichaam en geest gewerkt wordt. De weerbaarheidstraining wordt gegeven door twee professionele coaches, Ivon Wouters en Marco van Gulik. Zij doen dit op zo’n speelse manier dat de kinderen de training vooral als leuk ervaren en er ongemerkt ontzettend veel van leren! De feedback van de ouders is ook alleen maar positief. Zij merken dat hun kind inderdaad een veranderingsproces meemaakt en positiever reageert.

Het doel van Stichting Orizon is om kinderen uit niet kapitaalkrachtige gezinnen deel te laten nemen aan de weerbaarheidstraining (en andere projecten), want € 80,00 is toch veel geld!

Op de markt, voor het stadhuis, voorafgaand aan hun wekelijkse dinsdagavond training hebben de Zaltbommel DutchRunners met trots een cheque van € 1.250,00 kunnen overhandigen aan de Stichting Orizon!! Truida Bannink:”Kippenvel momentje! Iedereen die hieraan heeft meegewerkt, heel hartelijk bedankt!”
FOTO: AW fotografie Zaltbommel

Op de foto Truida Bannink, Orizon, krijgt de cheque overhandigt van Karen de Bondt van de ZDR