WIE ZIJN WIJ

Maar liefst vier miljoen Nederlanders lopen hard. Daarmee is de hardloopsport de snelst groeiende tak van atletiek in Nederland. Lopers hebben de grote voordelen van het hardlopen ontdekt; je conditie verbetert, je weerstand neemt toe, je valt er van af en je humeur verbetert.

Zaltbommel DutchRunners is een initiatief van Chris van der Velden, Karen de Bondt, Sharon Cents, Pieter Elias en John van Rooij. Zij zijn in 2011 gestart om de enthousiaste hardlopers uit de omgeving van Zaltbommel de mogelijkheid te bieden om als DutchRunner een wekelijkse hardlooptraining te krijgen.

Per 1 januari 2018 telt de Zaltbommel DutchRunners 60 leden; voor hen staan inmiddels 4 gediplomeerde KNAU(Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie) trainers klaar.
Onder begeleiding van John van Rooij, Karen de Bondt, Pieter Elias en Michel Schoon wordt er iedere dinsdagavond getraind, zo leren de ZDRunners op een verantwoorde en plezierige manier zo efficiënt mogelijk hard te lopen.

trainers Zaltbommel Dutchrunners

vlnr: John van Rooij, Karen de Bondt, Michel Schoon en Pieter Elias

SINGELCROSS   De Zaltbommel DutchRunners organiseert sinds 2012, jaarlijks, op de zondag vóór carnaval, de Singelcross en de Kids’Cross.
ZDR MIDZOMERNACHTHALVEMARATHON Ieder jaar sinds 2014, op 21 juni om 21 uur lopen ze 21 kilometer: de ! Doe mee! ZDR Midzomernacht Halvemarathon
DE STICHTING De Zaltbommel DutchRunners is een belangeloze loopgroep met als doel verstandig en met plezier hardlopen. Sinds 2 juli 2014 is het  officiëel Stichting Zaltbommel DutchRunners, ook wel ZDR genoemd.
Bestuur bestaat uit voorzitter Karen de Bondt, secretaris Pieter Elias, penningmeester John van Rooij en kascommissie, wisselend onder de leden van de stichting.

Voor extra informatie mail naar info@ZaltbommelDutchRunners.nl 
Team Zaltbommel DutchRunners

8 februari 2015 – 4e singelcross, 1e kids’cross, de organisatoren, vrijwilligers, lopers etc een groot deel van het nu 58-koppige Zaltbommel DutchRunners team was aanwezig