Verslag van de ZDR 4daagse Lentemarathon

Mei 2021. Het is voorjaar! In deze periode is de prachtige natuur van de Bommelerwaard op z’n mooist. Voor de ZDR hardloopliefhebbers een niet te missen moment om de offroad paden op te gaan. De eerste editie van de ZDR 4daagse Lentemarathon werd een geslaagde activiteit.

Afbeelding met buiten, lucht, gras, grond

Automatisch gegenereerde beschrijving

Verdeeld over vier opeenvolgende lenteavonden in mei liepen we vier keer 10,55 kilometer op routes in verschillende gebieden rondom Zaltbommel. Meestal over goed begaanbare paden, met tussendoor enkele lastige stukjes door hoog gras, los zand, of een glibberig single track paadje. Het onvermijdelijke beetje asfalt namen we op de koop toe.

Op woensdag 12 mei stond de eerste run op het programma. Vanaf Inpetto in Rossum via een vrij onbekend paadje langs de steenfabriek naar Alem. Daar liepen we deels over de route van het klompenpad een rondje om Alem. Met prachtig weer en een goede opkomst van lopers werd het een gezellige avond.

De tweede avond brachten we een bezoek aan de prachtige Kil van Hurwenen. Vanaf de parkeerplaats bij de oude wasserij langs rustig grazende koeien door de Kil en terug door de uiterwaarden. Eerder op dag was het regenachtig maar die avond was het ideaal hardloopweer.

Afbeelding met buiten, lucht, weg, grond

Automatisch gegenereerde beschrijving

Op vrijdag bezochten we de Gamerensche Waarden. We troffen er een waar konijnenparadijs aan. Omdat hier geen echte paden zijn was deze run iets ambitieuzer dan de andere avonden. Door het losse zand van de Waalstrandjes was het best pittig hardlopen. Maar het plezier wat we hadden was er zeker niet minder om.

Afbeelding met persoon, grond, buiten, mensen

Automatisch gegenereerde beschrijving
Afbeelding met tekst, gras, lucht, buiten

Automatisch gegenereerde beschrijving

Zaterdag sloten we de 4daagse reeks van onze lentemarathon af op het landgoed Neerijnen.

Vanaf de parkeerplaats bij de kasteeltuin maakten we een rondje door de uiterwaarden en het park van het landgoed. De regen maakte het toch al prachtige bos alleen maar mooier. Met een kleine improvisatie op de route omdat een verwacht paadje niet bleek te bestaan werd ook deze run een heerlijke avond.

Afbeelding met boom, buiten, staand, hout

Automatisch gegenereerde beschrijving

Met een gezond hapje en een drankje sloten we tevreden de eerste editie van de ZDR lentemarathon af.

Op naar de ZDR Ekiden op 13 juni!

Frank van den Hurk.