Training

Locatie

Onze trainingen zijn altijd op de dinsdagavond van 19:30 tot circa 21:00 uur. Onze verzamellocatie is de Markt in Zaltbommel en vanuit daar lopen we gezamenlijk in rustig tempo naar een trainingslocatie.

Daarnaast zijn er in de winterperiode (november – februari) meerdere baantrainingen ingepland (meestal op woensdagavond)

Als het langer licht is, zijn we vaak te vinden op de dijken, langs de Waal, of in de Stadsparken. In de wintermaanden zoeken we wat meer afgesloten en goed verlichte locaties op (Beersteeg, Bomela, Station, Zaltbommelse Brug).

Trainingsopbouw

Iedere training is anders en zeker nooit saai, daarbij kan iedereen de training in zijn eigen tempo uitvoeren. Onze trainingen bestaan altijd uit 5 onderdelen:

  1. Inlopen; gezamenlijk lopen we 1 tot 2 kilometer op een rustig tempo in. Hierbij verplaatsen we ons gelijk naar de locatie waar de kern van de training plaats zal vinden.
  2. Warming-up; aangezien we niet alleen onze benen gebruiken, zullen we bij de warming-up aandacht besteden aan ons gehele lichaam.
  3. Loopscholing; dit is een belangrijk onderdeel, aangezien we willen voorkomen dat we blessures oplopen door een onjuiste houding. Daarnaast willen we zo effectief mogelijk lopen
  4. Kern; deze bestaat vaak uit 2 tot 3 onderdelen, waarbij vaak gekeken wordt naar toekomstige evenementen. Zo zal er bijvoorbeeld in aanloop naar de Zevenheuvelenloop meer aandacht besteed worden aan de heuveltrainingen, en in aanloop naar een halve marathon zal de focus meer liggen op duurvermogen.
  5. Cooling-down; gezamenlijk lopen we weer terug naar de Markt, waar we de cooling-down doen.

Trainers

Chris Cornelissen

Nieuwe trainers Chris en Ewout

Na eerst een paar jaar zelf te hebben hardgelopen, is Chris lid geworden van de ZDR. Daar heeft hij ervaren hoeveel plezier en vooruitgang het trainen bij de ZDR geeft. In 2019 heeft hij besloten zich nog actiever in te zetten bij de ZDR en is hij de opleiding voor trainer 2 bij de KNAU gaan volgen.

Ewout Eikelboom

Sinds 2016 lid van ZDR, en in die periode heeft hij aan den lijve mogen ondervinden hoe gericht en slim trainen je verder kan brengen, niet alleen in snellere tijden, maar ook in makkelijker en leuker lopen.

En nu dan ook actief als trainer, waarmee hij hoopt bij te kunnen dragen aan het loopplezier van zijn mede ZDRunners.

Ingrid Wunnekink

In juni 2021 is Ingrid Wunnekink toegetreden tot het trainerskorps. Na een paar proeftrainingen waren de lopers en Ingrid zelf zo enthousiast dat ze nu als vaste trainster aan de gang gaat. Ingrid is ook actief bij de damesloopgroep LOOP! Zij houdt ervan verbinding met elkaar te creëren omdat we allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben. Gezond en fit zijn en blijven en plezier beleven aan het samen hardlopen!