Wie zijn wij?

ZDR

De Zaltbommel Dutchrunners (ZDR) is een loopgroep die in 2011 is gestart om de enthousiaste hardlopers uit de omgeving van de Bommelerwaard de mogelijkheid te bieden om in groepsverband hardlooptraining te krijgen van gediplomeerde KNAU-trainers. Daarnaast organiseert de ZDR jaarlijks twee hardloopevenementen:

  • Op de zondag vóór carnaval, de Singelcross en de Kidscross.
  • Op 21 juni de ZDR Midzomernacht Halve Marathon (met na afloop een gezellige afsluiting)

Laagdrempelig

In principe kan iedereen die minimaal 30 minuten aaneengesloten kan hardlopen deelnemen aan onze trainingen. Iedere dinsdagavond verzamelen we om 19:30 op de Markt in Zaltbommel, waar vandaan we gezamenlijk vertrekken naar een van onze afwisselende trainingslocaties.

Kernthema’s

De belangrijkste kernthema’s van de ZDR zijn:

  • Loopplezier; Het is heerlijk om gezellig in een groep te lopen en op die manier uitgedaagd te worden om steeds een stapje vooruit te zetten. De meeste zelfstandige lopers doen vaak het zelfde rondje en variëren weinig. Interval trainingen in je eentje zijn niet zo leuk, maar juist met een groep geeft het veel plezier.
  • Sociaal; onder onze leden heerst een positieve sfeer, waarbij er een grote betrokkenheid is. Hardlopen staat centraal, maar de sfeer is gezellig en ontspannen tijdens de trainingen, evenementen en wedstrijden. Iedereen moedigt elkaar aan en is trots op de behaalde resultaten.
  • Blessurepreventie; Onze gediplomeerde trainers zorgen voor een juiste opbouw en balans in de trainingen. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan goede loopscholing, waardoor de kans op blessures aanzienlijk verkleind wordt.
  • Techniekverbetering; doordat onze trainers constant worden bijgeschoold, zijn zij altijd op de hoogte van de nieuwste technieken op het gebied van hardlopen. Hier ligt veel focus op bij de trainingen, omdat een juiste techniek ervoor zorgt dat je beter loopt, dat je je ontwikkelt en dat je de kans op blessures verkleint.

Veilig sportklimaat

Het bestuur heeft januari 2024 zijn visie op een veilig sportklimaat opgesteld.

Sponsoren

De Zaltbommel Dutch Runners mogen zich gelukkig prijzen met een aardige hoeveelheid sponsoren.


Training

Lidmaatschap