Singelcross terug van weggeweest

(door Frank van den Hurk)

Zondag 4 februari was het zover. De 10e editie van de ZDR Singelcross. Na enkele jaren van afwezigheid was deze ZDR Singelcross met ruim 230 deelnemers een groot succes.

Op deze grijze zondagochtend in februari startten de kleinsten als eerste voor een rondje van zevenhonderd meter. Niet goed wetende wat hen te wachten stond en aangemoedigd door familie en bekenden gingen de meesten vol gas van start. Prachtig om te zien! Met een lach en traan kwamen ze allemaal over de finish. Zoals altijd kan er maar 1 de snelste zijn maar wat een toppers!

Na de allerkleinsten was er de veertienhonderd meter voor de grotere kids. Ook hier veel enthousiasme en strijdlust. Met een goedkeurende blik zagen de ZDR leden de nodige talenten voorbij komen! Met de toekomst van hardlopend Zaltbommel zit het helemaal goed. Chapeau voor alle kidcross deelnemers!

Als laatste gingen de senioren van start. Op het rondje van 3,2km kon respectievelijk 1, 2 of 3 rondjes gerend worden. Voor sommigen op routine, voor andere met pijn en moeite maar voor iedereen met de beloning van een goed gevoel aan de finish. De ervaren deelnemers weten dat het rondje door het park venijnige trekjes heeft die nog wel eens onderschat worden door de minder ervaren singelcrosslopers. Gelukkig was er voor iedereen warme chocomel en een appel bij de finish.

Dank aan deelnemers voor een geslaagde Singelcross en graag tot volgend jaar!

De links naar de uitslagen en foto’s vind je op de Singelcrosspagina!