Hardlooptrainer gevraagd!

Word jij de nieuwe hardlooptrainer bij de Zaltbommel Dutch Runners (ZDR)?

De ZDR is op zoek naar een nieuwe (assistent-)hardlooptrainer (m/v) met ervaring als trainer, ofwel een atleet die het trainersvak zou willen leren bij de ZDR. We zoeken een enthousiaste en betrokken hardloper die het leuk vindt om met mensen om te gaan en zijn of haar passie voor hardlopen over te dragen als trainer. Ook een atleet die nog niet zijn of haar trainersdiploma heeft, maar dat wel graag zou willen behalen of een student uit het sportonderwijs met interesse hierin nodigen we uit om te reageren.

De ZDR is een actieve en enthousiaste gemengde groep hardlopers, en bestaat uit ca. 50 leden. De groep traint op dinsdagavond van 19.30-21.00uur in Zaltbommel met gemiddeld 25 deelnemers.

Herken jij je hierin: Je hebt hardloopervaring, je bent iemand het leuk vindt om voor een groep te staan en het initiatief te nemen en je hebt je trainersdiploma, of je had wellicht altijd al interesse om de hardloop trainersopleiding te doen.

Dan is dit je kans:

Je vormt samen de andere trainers een duo waarmee je iedere week een training aan de groep geeft. Je kunt rekenen op training, bijscholing, trainerskleding en andere benodigdheden. Er is een trainersvergoeding beschikbaar voor de trainingen die je geeft.  De verwachte tijdsinvestering als trainer is max. 3-3,5 uur per week.

De Zaltbommel Dutch Runners biedt een opleiding aan via de Atletiekunie. De kosten hiervoor zal de vereniging voor haar rekening nemen. Als aanstaande hardlooptrainer krijg je een compacte, informatieve trainerscursus.

Over de ZDR

De Zaltbommel Dutchrunners (ZDR) is een loopgroep die in 2011 is gestart om de enthousiaste hardlopers uit de omgeving van de Bommelerwaard de mogelijkheid te bieden om in groepsverband hardlooptraining te krijgen van gediplomeerde KNAU-trainers.

Daarnaast organiseert de ZDR jaarlijks twee hardloopevenementen:

  • Op de zondag vóór carnaval, de Singelcross en de Kidscross over de stadswallen van Zaltbommel.
  • Op 21 juni, de ZDR Midzomernacht Halve Marathon.

Voor meer informatie over de vacature:

Nanda Huizing, mail: nhuizing@planet.nl, tel: 0653157884